3 oktober 2012

Storvätteshågna t.o.r

Packade väskan för att åka mot okänd destination, hade fått en packlista med inriktning vandring... Jag är urkass på att packa, det blir alltid för mycket kläder, smink osv detta beror troligtvis på att tanken "det kan vara bra att ha" ständigt spökar i bakhuvudet.

Åkte mot nordväst och hamnade i Grövelsjön. Grövelsjön är precis allt man kan tänka sig när man tänker fjällstation! Här slutar allmän väg, välplanerade små furu-rum, vandringskartor på väggarna och butiken är fylld med Fjällräven-artiklar!

Dagens vandring, dryga 2 mil, gick till Storvätteshågna, Svealands högsta punkt. Väl på toppen blåste det friskt och man hade önskat mer sikt, men upp kom vi! På väg ner tog vi en fikapaus på fjällsluttningen, blickade ut över vidderna och en betande renflock, härligt!
Största strapatsen för dagen var när vi skulle vada över en å, det vara bara att ta av kängor, strumpor och dra upp byxbenen...för över det skulle vi! Vattnet var iskallt och fötterna var alldeles kritvita när man kom upp igen... Det var riktigt varmt och skönt att dra på sig strumporna och kängorna igen:)

Behöver jag ens nämna att vi bastade när vi kom tillbaka till fjällstationen igen? Urgött!

Kontenta, om du har ett par dagar över: packa väskan, sätt dig i bilen och åk upp till Grövelsjön...balsam för själen!

-Linda-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar