Det handlar inte om knäck, ischoklad eller någon färdig ask från Marabou...det är Bountybollar! Superenkla att göra och försvinnande goda:) här kommer receptet:
Denna sats ger ungefär 50 stycken (gör dem ganska små) jag fick ut drygt 40 stycken...
Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 påse kokosflingor (200 g)
Garnering:
200 g ljus blockchoklad
Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på en skärbräda. Ställ i frysen ca 30 min.
Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.
-Linda-
Whohow.. är det dom där smaskiga som du hade på lillkillens 1 årsdag?! =)
SvaraRaderaJajamän, dom är det:)
SvaraRadera